Jump to content

Su içmeniz gerektiğinde parlamaya başlayan bir şişeniz olsun ister misiniz?


Bilim Forum
 Share

Önerilen İletiler

  • Yönetici

HidrateMe, içindeki sensör yardımıyla ne kadar su içtiğiniz ve daha ne kadar içmeniz gerektiğini gösteren ve aldığı bilgileri akıllı telefonunuzdaki uygulamayla senkronize eden ve H2O ihtiyacınızı gidermeye yardımcı olan bir şişe. Daha fazla suya ihtiyacınız olduğunda şişe parlayarak size sinyal veriyor ve su içmenizi sağlıyor.

HidrateMe, bir Kickstarter projesi ve şimdiye kadar iyi bir kampanya yürüttü. 35,000 dolar hedef koyan HidrateMe’nin yaratıcıları, kampanyanın ilk gününde bu rakamı toplamayı başardı. Şu an 45,000 dolar toplamış durumdalar ve kampanyanın bitmesine daha 40 gün var. Su içmeniz gerektiğinde parlayan bu interaktif şişenin yaratıcısı ise Nadya Nyugen.

Bu ‘’akıllı’’ şişe, Kickstarter’da başlatılan bu alandaki ilk girişimi değil. Trago akıllı şişe de Kicstarter’da yalnızca 10,000 dolar seviyesine ulaşabildi ve proje başarısız oldu. Indiegogo’daki başka bir kampanyada ise The BluFit adı verilen akıllı şişe 75,000 dolar toplamasına rağmen hedeflediği rakamın çok altında kaldı. Bu şişelerin hepsi de ‘’dünyanın ilk interaktif akıllı şişesi’’ olduklarını iddia ediyorlardı.

HidrateMe.jpg

Bazı ülkelerde ve bölgelerde su kıtlığı yaşanırken insanların daha fazla su içmesi için onları uyarmak ne kadar doğru bilemiyoruz ancak suyun günlük hayatlarımızın ve vücudumuzun vazgeçilmez bir parçası olduğunu, yaşamak için su içmemiz gerektiğini biliyoruz.

Fakat şöyle de bir gerçek var: Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamasına göre dünyada 750 milyondan fazla insan yeterli miktardaki sağlıklı içme suyu kaynaklarına ulaşamıyor.

Öte yandan yeterli miktarda su içmek kolon ve mesane kanserini, huzursuzluğu, kafa karışıklığını önlüyor ve kilo vermeyi hızlandırıyor. Ayrıca su, vücuttaki yiyeceklerin düzenli sindirilmesi için gerekli bir sıvı.

Elinizde şişeyle dolaşmaktan hoşlanmayabilirsiniz fakat HidrateMe akıllı şişe, her yere götürmek isteyebileceğiniz güzel bir görüntüye sahip. İçtiğiniz su miktarını takip ediyor ve daha fazla içmeniz için sizi parlayarak uyarıyor.

HidrateMe şişe, Kickstarter’da 39 dolara satılıyor ve buzul beyazı, bambu yeşili, camgöbeği, kristal pembesi ve cam kayası siyahı renkler seçenekleriyle alıcılarını bekliyor. HidrateMe’nin akıllı telefon uygulaması ise 2015 kışında kullanılabilir olacak. Şişeler de o dönemde alıcılara teslim edilmeye başlanacak.

Spoiler

https://www.kickstarter.com/projects/582920317/hidrateme-smart-water-bottle

 

Bilim ile kalın!

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sohbete sen de katıl

Dilersen hemen kayıt olabilir ya da hemen bilgilerini girip yorum yapabilirsin Eğer bir hesabın varsa giriş yaparak üyeliğinle yorumlayabilirsin

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

Hakkımızda

Sitemiz bir "Günlük" olarak derleme yayın, yorum, diyalog ve yazılara vermektedir. Güncel bilim haberleri ve gelişmelere ek olarak özellikle sosyal medyada gözden kaçan, değerli gördüğümüz tüm içeriğe kaynak ve atıflar dahilinde sitemizde yer vermekteyiz. Bu sitede verilen bilgilerin kullanım sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir. Sayfalarımızda yer alan her türlü bilgi, görsel ve doküman sadece bilgilendirmek amacıyla verilmiştir.

Bilim Günlüğü internet sitesi 5651 Sayılı Kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermektedir. İçerikler, ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Yer Sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir.

Yer Sağladığı içeriğin 5651 Sayılı Kanun’un 8 ila 9. maddelerine aykırı şekilde; kişilik haklarınızı ihlal ettiğini ya da hukuka aykırı olduğunu düşünüyorsanız buradan iletişime geçerek bildirebilirsiniz. 

Bildirimleriniz dikkatle ve özenle incelenmekte olup kişilik haklarınızın ihlali ya da hukuka aykırılığın tespiti halinde mevzuat kapsamında en kısa sürede işlem yaparak bilgi vereceğiz.

×
×
  • Yeni Oluştur...