Jump to content

Su içmeyi aniden durdurursanız vücudunuza ne olur?


Tolga A.
 Share

Önerilen İletiler

Meyve suları, meşrubatlar ve çay gibi su içeren tüm içecekler de dahil, su içmeyi durdursanız, vücudunuza ne olur?

Hiç merak ettiniz mi? Acaba; meyve suları, meşrubatlar ve çay gibi su içeren tüm içecekler de dahil, su içmeyi durdursanız, vücudunuza ne olur? Cevabımıza, hoş olmaz diyerek başlayalım.

Vücudunuz % 60 sudan oluşur, bu da sizin bunu sürekli temin ettiğinizden emin olmanız için yeterli bir sebep.

Su, fonksiyonlarınızı uygun şekilde devam ettirin diye gerçekten çok çalışır. Bunu; hayati besin ve hormonları ihtiyaç duyulan yere taşıyarak, eklemlerimize yastık görevinde bulunarak, iç sıcaklığımızı düzenleyerek ve göz bebeklerimizi kayganlaştırarak yapar.

Su-icmeyi-aniden-durdurursaniz-vucudunuza-ne-olur.jpg

İdrar, terleme ve dışkılama gibi süreçlerle günde yaklaşık olarak 1,5 litre su kaybettiğimiz için, ne zaman su alımı yapmamız gerektiğini de bilmemiz gerekiyor. Tam burada, beynin hipotalamusunda bulunan susama merkezi devreye girer. Bu, sürekli kan damarlarıyla iletişim halindedir. Ne kadar suya sahip olduğunuzu bulur ve sululuk seviyesi idealin altına düştüğünde, beyniniz bir şeyler içmeniz gerektiğini söyler.

Çalışmalar ayrıca susuz kalan bir beynin daha az etkili olduğunu ve su kaybetmiş katılımcıların beyinlerinin, sulu olanlara göre daha fazla oksijen gerektirdiğini göstermiştir.

Bir zamanlar bende bilim sever bir günlük yazarıydım.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sohbete sen de katıl

Dilersen hemen kayıt olabilir ya da hemen bilgilerini girip yorum yapabilirsin Eğer bir hesabın varsa giriş yaparak üyeliğinle yorumlayabilirsin

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

Hakkımızda

Sitemiz bir "Günlük" olarak derleme yayın, yorum, diyalog ve yazılara vermektedir. Güncel bilim haberleri ve gelişmelere ek olarak özellikle sosyal medyada gözden kaçan, değerli gördüğümüz tüm içeriğe kaynak ve atıflar dahilinde sitemizde yer vermekteyiz. Bu sitede verilen bilgilerin kullanım sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir. Sayfalarımızda yer alan her türlü bilgi, görsel ve doküman sadece bilgilendirmek amacıyla verilmiştir.

Bilim Günlüğü internet sitesi 5651 Sayılı Kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermektedir. İçerikler, ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Yer Sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir.

Yer Sağladığı içeriğin 5651 Sayılı Kanun’un 8 ila 9. maddelerine aykırı şekilde; kişilik haklarınızı ihlal ettiğini ya da hukuka aykırı olduğunu düşünüyorsanız buradan iletişime geçerek bildirebilirsiniz. 

Bildirimleriniz dikkatle ve özenle incelenmekte olup kişilik haklarınızın ihlali ya da hukuka aykırılığın tespiti halinde mevzuat kapsamında en kısa sürede işlem yaparak bilgi vereceğiz.

×
×
  • Yeni Oluştur...