Jump to content

İnsanlık gerçekten neyin savaşını veriyor?


Biyolokum
 Share

Önerilen İletiler

  • Bilim Üyesi

Ülkemizin sinirleri tavan yaptıran gerilim dozu yüksek reel gündeminden kısa bir süreliğine uzaklaşıp, benim de çok aşinası olmadığım biraz popüler bilim, biraz post modern masal bir konuya birlikte göz atalım mı?

1-Buradaki çoğu kişi hatırlayacaktır; altı yıl önce, bu günlerde dünya genelinde deyim yerindeyse bir “kıyamet mania” yaşanıyor, azımsanmayacak sayıda insan, 21 Aralık 2012 itibariyle kıyametin kopacağına, dünyanın son günlerinin yaşandığına inanıyordu.

2-Bu inancın kaynağı ise Latin Amerika’da bir arkeolojik kazıda çıkan Maya takvimlerinden biriydi. Gelecek yüzyıllar boyu ay ve günleri gösteren takvim 21 Aralık 2012 itibariyle sona eriyordu.

3-Bu tarih, kıyamet ve dünyanın sonu olarak değerlendirildi. NASA’nın “böyle bir şey yok” içerikli açıklamalarına rağmen, kıyametin dünyaya çarpacak bir göktaşı yüzünden yaşanacağı iddia edildi.

4-Bu arada kopacağına inanılan kıyametten sadece İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyü ile Fransa’nın Bugarach köyünün etkilenmeyeceği şeklindeki kaynağı meçhul inanış nedeniyle bu yerleşim yerleri dünyanın ilgi odağı haline geldi.

5-Tüm dünya nefesini tutmuş beklerken, beklenen tarih geldi, takvimler 21 Aralık 2012’yi gösterdi, ancak ne iddia edildiği gibi kıyamet koptu, ne de dünyanın sonu geldi. Hayat normal akışı içinde devam etti. Yoksa Mayalar yanılmış mıydı?

6-Şimdi başka bir coğrafyada, Irak’ta bulunan başka bir arkeolojik kalıntıya, Sümer tabletlerine göz atalım. Çünkü, konuyla doğrudan ilgili olduğunu ilerleyen satırlarda göreceğiz.

7-İngiliz arkeolog tarafından 1849’da keşfedilen tabletler toplamda 22 bin adedin üzerinde ve tahminen 6 bin yıllıktı. Dünyanın her yerinden yüzlerce arkeolog, dilbilimci vd. uzmanların üzerinde yaklaşık 150 yıl süren çalışması ile bu tabletler günümüz dillerine çevrildi.

8-Tabletlerin yorumuna göre insan, güneş sisteminin dışından bir gezegen olan Nibiru’dan dünyaya gelen uygar bir halk tarafından genetik mühendislikle kendi soyları ve maymunların kırmasından oluşturuldu. Ayrıca bir dev Anunnaki ırkı yaratarak altın madeni çıkarmakta kullandılar.

9-Tabletlerde; 4 kutsal kitapta anlatılan Adem-Havva, yasak meyve, Habil-Kabil, Nuh tufanı, dünyanın yaratılışı vb. birçok öykü, üstelik de çok daha ayrıntılı olarak yer alıyordu. Bu tabletler en eski kutsal kitap olan Tevrat’tan 3.000 yıl kadar daha eskiydi.

10-Şimdi bunun Maya takvimi ile ne ilgisi mi var? Şöyle: Astronomide çok ileri olan Mayalar’ın notlarına göre de güneş sistemi dışından bir gezegen güneş sisteminden geçerken bazı gezegenlerin yörüngesini bozmuş, yakın komşumuz olan Mars’ın da atmosferini yok etmişti.

11-6.000 yıl önce yazılan Sümer tabletlerinde de bu konudan açıkça bahsediliyordu. Dahası, geçtiğimiz yıllarda NASA tarafından Mars’a gönderilen insansız aracın verilerine göre de çok eski zamanlarda Mars’ta atmosfer vardı, yerin altında buz kütlesi bulundu ve bilinmeyen bir nedenle aniden yok oldu.

12-Bizim güneş sistemi dışından gelip ortalığı karıştıran bu gezegene Sümerler “Nibiru” demiş. Mayalar köklü astronomi bilgileri sayesinde bu gezegeni gözlemleyip not etmiş. Aralarında binlerce kilometre ve 3.000 yıllık zaman farkı olan iki uygarlık aynı bilgileri teyit ediyor.

13-Bir yılın 365 gün olduğunu hesaplayan, yılı 12 ay olarak belirleyen Mayalar’ın hesaplamasına göre Nibiru’nun izlediği düzenli döngü 3.600 yıl sürüyor ve tekrar güneş sistemimize gireceği tarih 21 Aralık 2012. Zaten takvim de bu tarihte sona eriyor.

14-Peki bu tarihte beklenen giriş gerçekleşti mi?
EVET…
NASA, 2012 sonunda güneş sisteminin dış çemberinde bir nesne keşfetti ve yakın gezegenlerin yörünge sapmalarını da hesaplayarak bu nesnenin yeni bir gezegen olduğunu açıkladı.
Gezegenin adı da “X Planet” olarak konuldu.

15-Bu arada söz konusu yabancı gezegenin güneş sistemimize girişi eski uygarlıklara göre bir kıyamet değil yeni bir yaşam döngüsüydü. Bir önceki girişte oralı gelişkin canlılar, kendi genlerini dünyalı canlıya aşılayarak insan ırkını yaratmış.

16-O halde bu X Planet, Sümer ve Mayaların bize bildirdiği Niburu’dan başkası değil mi? Öyle ise Mayaların hesabı doğru. Çünkü gezegen tam da 21 Aralık 2012’de güneş sistemimize giriş yapmış. Bu durumda dünya ve insanlık yeni bir yaşam döngüsünün arifesinde mi yani?

17-Tam Mayaların belirttiği tarihte güneş sistemimize Nibiru ya da X Planet’in dahil olduğu fark edilince, ABD hemen harekete geçti ve Irak işgali sırasında karargah kurduğu Nasıriye şehrindeki Sümer Ziguratı’nı kontrol altına alarak, çok güçlü X-Ray cihazlarla çalışmaya başladı.

18-Nasıriye şehri, İbrahim/Abraham peygamberin yaşadığı ve tek tanrılı dinlerin başladığı şehir kabul edilen tarihi Ur şehri. Buraya özel birlikler sevk eden ABD’nin yaptığı araştırma ve çalışmaların sonucu doğal olarak bilinmiyor.

19-2012 ortalarında Suriye’de de Şam’a yakın bir antik kent ortaya çıkarıldı. Buraya “Syria Stonehenge” dendi. Tarihi 10.000 yıl kadar geriye giden yapı Ur ile yaklaşık yaşıt. Suriye’de savaşın başlaması ile bölgeye gelen Rus askerleri burayı kontrolüne aldı. Ötesi, bilinmiyor.

20-1995’ten beri araştırılan ancak birkaç yıl önce ani biçimde dünya gündemine gelen bir başka önemli arkeolojik kalıntı, ülkemiz sınırları içindeki Göbeklitepe ise
Ur ve Suriye Stonehenge’den daha eski. Üç şehri haritada birleştirdiğimizde eşit kenar bir üçgen ortaya çıkıyor.

21-Bu kadar mı? Hayır.
Bu da bir başka Stonehenge.
Nerede olsa iyi?
Yıllardır Ortadoğu’daki çatışma noktalarından biri olan Golan Tepeleri’nde…
İsrail’in 1967 yılındaki savaşta bölgeyi Suriye’den almasının ardından fark edilmiş.

22-Bunları üst üste koyunca şu soru akla geliyor: İnsanoğlu gerçekte neyin savaşımında? Güçlü devletler belli noktaları kontrolüne almak için köşe kapmaca oynuyor. Bütün soğuk-sıcak savaşların asıl nedeni enerji kaynakları üzerinde hakim olmanın da ötesinde başka bir şey mi?

Sizce?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sohbete sen de katıl

Dilersen hemen kayıt olabilir ya da hemen bilgilerini girip yorum yapabilirsin Eğer bir hesabın varsa giriş yaparak üyeliğinle yorumlayabilirsin

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

Hakkımızda

Sitemiz bir "Günlük" olarak derleme yayın, yorum, diyalog ve yazılara vermektedir. Güncel bilim haberleri ve gelişmelere ek olarak özellikle sosyal medyada gözden kaçan, değerli gördüğümüz tüm içeriğe kaynak ve atıflar dahilinde sitemizde yer vermekteyiz. Bu sitede verilen bilgilerin kullanım sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir. Sayfalarımızda yer alan her türlü bilgi, görsel ve doküman sadece bilgilendirmek amacıyla verilmiştir.

Bilim Günlüğü internet sitesi 5651 Sayılı Kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermektedir. İçerikler, ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Yer Sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir.

Yer Sağladığı içeriğin 5651 Sayılı Kanun’un 8 ila 9. maddelerine aykırı şekilde; kişilik haklarınızı ihlal ettiğini ya da hukuka aykırı olduğunu düşünüyorsanız buradan iletişime geçerek bildirebilirsiniz. 

Bildirimleriniz dikkatle ve özenle incelenmekte olup kişilik haklarınızın ihlali ya da hukuka aykırılığın tespiti halinde mevzuat kapsamında en kısa sürede işlem yaparak bilgi vereceğiz.

×
×
  • Yeni Oluştur...