Bilim Günlüğü
Zamanı kontrol etmek ister miydiniz?

Zamanı kontrol etmek ister miydiniz?

Hepimiz istesek de istemesek de zamanı kontrol ediyoruz!

 ne kadar harika olurdu değil mi? Bir gecede romanlar okuyabilirsin. Sportif aktivitelerde harika görüntüler yakalayabilirsin. Aklınıza gelebilecek her türlü şeyi yapabilirdiniz.  sadece bilim kurgu filmlerinde olur gibi gözükse de aslında mümkün olabilir.

Bilim insanları uzun süre bu konu üzerinde çalışma yapmalarına rağmen maalesef konuya bir kanıt gösterememişlerdir. Bu konu üzerine yapılan açıklamalarda günümüz teknolojisinin kanıt göstermeye elverişli olmaması öne sürülmüştür. Ayrıca alanında “” adı altında zaman kontrolü araştırılmaktadır.

Zamanı kontrol etmek ne kadar harika olurdu değil mi?
Zamanı kontrol etmek ne kadar harika olurdu değil mi?

Zamanı kontrol etmek için uğraşanlar sadece bilim insanları değil. Budistlerde bu konu üzerine yoğunlaşmışlardır. Uzun meditasyon uygulamalarından sonra saatlerinin birkaç dakika durduğunu iddia eden bir çok Budist bulunmakta.

Bu konuya en açıklayıcı teoriyi Albert Einstein vermiştir. Einstein tarafından 1905'te ortaya atılan ünlü “Özel Görelilik” kuramıyla zamanı kontrol etmek olabileceği öne sürülmüştür. Kurama göre, tüm varlıklar ve varlığın fiziki olayları görecelidir. Zaman, mekan ve hareketin birbirinden ayrı olmadığı aksine birbiriyle tamamen bağlantılı olduğunu açıklamıştır.

Bu teoriyi ayrıntılı olarak incelediğinizde zaman kavramının olmadığının farkına varacaksınız. Zaman kavramının olmaması demek, geçmiş ve geleceğinde olmamasını gösterir. Geçmiş, gelecek ve şuan bir aradadır. Bu da bizim geçmişi de geleceği de şuan yaşadığımızı gösterir.

Uzay ve Zaman Bükülmesi tam olarak neyi ifade eder?

, “Ben Enerjiyim!” adlı kitabında Einstein'in bu teorisinden yola çıkarak bazı örnekler vermiştir.

Martel'a göre zamanın kişiden kişiye göre hızlanması ya da yavaşlaması kişinin ruh haline bağlıdır. Bu duruma örnek olarak canı sıkılan bir kişi için zamanın yavaş geçtiğini, mutlu bir kişi için ise hızlı geçtiğini söylemiştir. Burada en şaşırtıcı olan ise geçen sürenin aynı olması ancak kişinin ruh haline göre hızlı veya yavaş geçirmesidir. Martel, zamanı kontrol etmek için mutlu ya da canı sıkkın olmamız gerekmediğini sadece sakin olup zamanın nasıl akmasını istediğimize odaklanmamızı söylüyor kitabında.

Hepimiz istesek de istemesek de zamanı kontrol ediyoruz. Bunu kendinize hayatı daha kolay hale getirmek için kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken ruh halinize hakim olmayı öğrenmek. Zor gözüküyor olabilir ancak bu yapılamaz demek de değildir.

1 yorum

  • Uzay ve Zaman Bükülmesi tam olarak neyi ifade eder? – Bilim Günlüğü dedi ki:

    […] Zamanı kontrol etmek ister miydiniz? […]