Jump to content

Gece yarısı laboratuvarıma gel, sana eğlenceli bir şeyler sunabilirim!


Biyolokum
 Share

Önerilen İletiler

  • Bilim Üyesi

Twain tam vaktinde oradaydı, 46 East Houston Street, New York adresindeki o depoda daha önce de bulunmuştu. O gece yanlarında gazeteci olan bir başka arkadaşları daha vardı.

Laboratuvar her zamanki gibi, Tesla’nın buluşlarından biri olan kablosuz lambalarla aydınlatılıyordu. Tesla tam bir şovmendi ve ve yine şaşırtmamıştı; sadece misafirlerinin eğlencesi için elinde kor alevden toplar tutuyor ve tüm bedeni ışıkla parlıyordu.. Üstelik bunları yaparken göstergeler iki milyon (2.000.000) voltu gösteriyordu!!!

Maceracı Twain daha sonra köşedeki kare bir platforma çıktı, Tesla bir anahtara bastı ve platform titremeye başladı, Twain çok eğleniyordu ama Tesla “bu kadar yeter” dese de Twain “beni buradan anca vinçle indirmen gerekir” diye tutturmuştu. Tesla konuyu uzatmadı, çok geçmeden Twain kendiliğinden platformdan indi ve telaşla “tuvalet nerede” diye sordu…

Screenshot_3.jpg

Mark Twain’in üzerine çıktığı rahatlatıcı platform mekanik bir salıngaçtı, Tesla makinesinin insan üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerinin farkındaydı ve genel sağlığın iyileştirilmesinde faydalı olabileceğini düşünüyordu…

Tesla, 1894’te bu cihazı paltonuzun cebine koyabilecek kadar küçük ve taşınabilir bir hale getirerek patentini aldı. 18 cm uzunluğunda ve 1 kg’dan daha hafifti. Tesla bu makineyi 1898 yılında Houston Street’teki laboratuvarının ortasındaki çelik kirişe bağlayıp, sonuçlarını izlemek için çalıştırdı…

Değişik çatırdama sesleri yükselmeye başlamıştı, laboratuvar’ın çevresindeki sokaklarda büyük bir panik vardı; mobilyalar sallanıyor, camlar çatırdıyordu. İnsanlar sokaklara dökülmüştü…Az ileride Mullbery Karakolundaki polisler, masaları sallanıp yer titrediğinde bir şeylerin yolunda olmadığını fark ederler, Tesla ve onun acayipliklerini bildiklerinden bu doğa üstü olayın nedeninin yine Tesla olduğuna kanaat getirip apar topar laboratuvarına doğru koşarlar. Kırılan camların sesi gelirken kapıyı kırıp içeri girdiklerinde uzun boylu, zayıf ve heybetli bir adam olan Tesla odanın ortasındaki bir kirişe bağlı küçük, siyah kutuyu paramparça etmiştir bile. Tesla ve asistanları hiçbir şeyden haberleri olmadığını iddia ederler ve bir deprem olabileceğini söyleyip işlerine dönerler.

Tesla ayrıca bu makine ile Empire State binasını 2,3 kg hava basıncı yardımıyla 10 dakika içerisinde yerle bir edebileceğini ya da birkaç hafta içinde dünyayı elma gibi ortadan ikiye ayırabileceğini iddia ediyordu.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sohbete sen de katıl

Dilersen hemen kayıt olabilir ya da hemen bilgilerini girip yorum yapabilirsin Eğer bir hesabın varsa giriş yaparak üyeliğinle yorumlayabilirsin

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

Hakkımızda

Sitemiz bir "Günlük" olarak derleme yayın, yorum, diyalog ve yazılara vermektedir. Güncel bilim haberleri ve gelişmelere ek olarak özellikle sosyal medyada gözden kaçan, değerli gördüğümüz tüm içeriğe kaynak ve atıflar dahilinde sitemizde yer vermekteyiz. Bu sitede verilen bilgilerin kullanım sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir. Sayfalarımızda yer alan her türlü bilgi, görsel ve doküman sadece bilgilendirmek amacıyla verilmiştir.

Bilim Günlüğü internet sitesi 5651 Sayılı Kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermektedir. İçerikler, ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Yer Sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir.

Yer Sağladığı içeriğin 5651 Sayılı Kanun’un 8 ila 9. maddelerine aykırı şekilde; kişilik haklarınızı ihlal ettiğini ya da hukuka aykırı olduğunu düşünüyorsanız buradan iletişime geçerek bildirebilirsiniz. 

Bildirimleriniz dikkatle ve özenle incelenmekte olup kişilik haklarınızın ihlali ya da hukuka aykırılığın tespiti halinde mevzuat kapsamında en kısa sürede işlem yaparak bilgi vereceğiz.

×
×
  • Yeni Oluştur...