Jump to content

Bilim Günlüğü Üyeliği Hk.


Bilim Forum
 Share

Önerilen İletiler

  • Yönetici

Bilimgunlugu.com 2018 yılından beri yayınlanmakta olan ve tamamı özgün içeriklerden oluşturulmuş kaynak bir sitedir.

Sitemizdeki yazılar Bilimgunlugu.com’da bulunan yazarlık panelimiz aracılığıyla yazarlarımız tarafından hazırlanmaktadır. Sisteme eklenen yazılar kısa bir değerlendirme sürecinin ardından puanlama neticesine göre yayına alınmaktadır.

Yazılarını geniş kitlelerle paylaşmak isteyen ve bunun için etkili bir platform arayışında olanlar, bilgilerini Bilim Günlüğü sayfaları aracılığıyla özgürce paylaşabilmektedir.

Biz, her bilgi düzeyindeki insanın kendini geliştirdiği veya yatkın olduğu dallarda faydalı yazılar üretebileceğini düşünüyoruz. Bu noktada kişilerin bilgi ve tecrübesini özgürce paylaşabilmesi, bunu yaparken de hem Türk internet mecrasına hem de kendilerine katkı sağlayacak olmalarını hedefliyoruz.

Önce olmazsa olmaz şartlarımızı ifade edelim.

Detaylara ilerleyen satırlardan ulaşabilirsiniz.

  • Kaynak Gösterimi
  • Yazı türü ve içeriği ne olursa olsun, üyelerin farklı kaynaklardan benzer konuya ilişkin yönelimini ve ileri okumasını sağlayacak kaynaklara yer verilmediği sürece yazınız onaylanmayacaktır. Yazı tamamen fikri ve ilmi olarak size ait değilse elbette zorundasınız. Kısmi alıntılar ve verilerin temin edildiği noktalarda mutlaka kaynağına atfetmek zorundayız. Ayrıca tamamen kişisel çalışmalardan oluşan bir yazı gönderiyor olsanız bile, okuyucunun ileri okuma yapabilmesi için konuya ek bilgi ve referans anlamında yine kaynak eklemek zorundasınız. Bilgi eldesi oldukça güç bir iştir, emeğe ve etik kurallara saygı göstermeliyiz. Yazılarınızın onaylanma sürecinin elzem faktörlerinden biridir.
  • Derleme Çalışmalar
    Özellikle Türkçe kaynaklar başta olmak üzere, sadece alıntı metinler ile derlenen, özgünlük düzeyi düşük ve konu tekrarı içeren metinler onaylanmayacaktır.
  • Bilimsel Platform İlkesi
    Burada tüm üyelerimizle bilimsel bir çerçevede bilgi, birikim, tecrübe ve güncel veri sunmaya çalışıyoruz. Kişisel yazılar, gündelik blog ve tavsiye paylaşımları onaylanmayacaktır.

Sistemin Faydaları:

  • Araştırmaya teşvik
  • Bilgi ve tecrübe paylaşımı
  • İnsanlarla karşılıklı etkileşim
  • İnternet mecrasına katkı sağlamak

Ek şartlarımız neler?

Önemli Not: Bilimgunlugu.com’da diğer sitelerden veya yazılı kaynaklardan“kopyala + yapıştır” yapılarak oluşturulan konulara kesinlikle yer verilmemektedir.

  1. Yazar, Bilim Günlüğü portalına yazı gönderdiğinde bu içeriğin özgün olduğunu taahhüt eder. Yazı onay sürecinde ilk olarak kopya içerik denetiminden geçer. Kopya içerik olduğunun tespit edilmesi durumunda ise yazar uyarılır, aynı durumun devamı söz konusu olduğunda hesabındaki birikmiş meblağ ödenerek üyeliği silinir.
  2. Yabancı kaynaklardan çeviri yapılan yazılar, kaynak belirtildiği taktirde kopya olarak değerlendirilmezler. Türkçe’ye çeviri yapılan yazıları destekliyoruz.
  3. Yazar, herhangi bir platformdan paylaşım kurallarına ve etik atıf hassasiyetine özen göstererek kısmi ya da tamamı olacak şekilde çeviri yapabilir, Türkçe olarak sisteme giriş sağlayabilir. Ancak herhangi bir otomasyon çeviri, yeniden yazım (re-write) programı veya sistemi ile metni ve/veya kontrolsüz bir otomatik gönderi iletimi sağlaması halinde yazar bir kez nezaketen uyarılır, tekrarı halinde hak talepleri iptal edilerek sistemden uzaklaştırılır.
  4. Bir konu içerisine istenildiği kadar iç ve dış bağlantı girilebilir. İç ve dış bağlantıların girilmesi editör notu açısından önemli bir kriterdir (Dış bağlantıya örnek: “http://www.flickr.com/fotolar.php” İç bağlantıya örnek: “https://www.bilimgunlugu.com/odtu-robot-gunleri-7-8-mart-2009/” ).
  5. Yazar, yazdığı yazıların yayınlanıp yayınlanmaması konusunda karar yetkisine sahip değildir. Yayınlanan yazıların, tüm hakları Bilim Günlüğü’ne aittir.
  6. Yazar, Bilim Günlüğü portalına gönderdiği yazılarda ve mesajlarda pornografi ya da müstehcenlik, ırkçılık, kişi ya da grupları tahrik edici, itibar zedeleyici, hakaret, tehdit, taciz amacı taşıyan ibareler kullanamaz.
  7. Yazar, Bilim Günlüğü portalı sayfalarını kendi çıkarları doğrultusunda reklam veya farklı şekillerde kazanç sağlamak için kullanamaz.
  8. Bilim Günlüğü, yayınlanan tüm yazılardan kazanç elde edileceğini garanti eder. Yazının görüntüleme almayıp okunmaması yazı değerini etkilemez.
  9. Yazar, yazılarıyla sitenin kullanımını önleyici veya zorlaştırıcı hareketlerde bulunamaz, sunucuları ya da veritabanını otomatik programlar yükleyip zorlayamaz/kitleyemez. Verileri yanıltıcı, hile girişimlerinde bulunamaz. Aksi takdirde üyeliği sonlandırılır ve bu durumdan doğabilecek her türlü hukuki, cezai sorumluluğu kabul eder.
  10. Bilim Günlüğü’ne gönderilen yazıların yedeğinin alınması önerilmektedir. Yazıların, yorumların veya kişisel mesajlaşmaların yedeklerinin alınmaması nedeniyle kaybolmasından, silinmesinden veya hasar görmesinden Bilim Günlüğü sorumlu tutulamaz.
  11. Bilim Günlüğü, tarafından sonlandırılan üye hesabına ait her türlü kaydı silip silmemekte serbesttir. Üye, silinen kayıtlarla ilgili herhangi bir hak veya tazminat talebinde bulunamaz.
  12. Yazar, yayınlamakta olan yazılarının yayından kaldırılmasını talep edebilir. Fakat bu talep editör onayına tabidir.
  13. Bilim Günlüğü, tarafından yazarlara sağlanan kontrol panelinde yer alan detaylar dışında daha fazla veri açıklamama hakkını elinde tutar.
  14. Bilim Günlüğü ile yazarlar arasındaki ilişki yasal ortaklık olarak değil, bağımsız yazar-yayıncı olarak geçerlidir.
  15. Yazar, kazançların hesaplanmasında kullanılan verileri suni yoldan değiştirici saldırı veya benzeri girişimlerde bulunursa, uyarılmaksızın sistemden süresiz uzaklaştırılabilir.
  16. Bilimgunlugu.com çatısı altında paylaşılan makale yayın ve işlem hakları Bilim Günlüğü projesine aittir. Eş zamanlı olarak farklı platformlarda yayınlanması halinde ilgili platformlar ile iletişime geçilerek hak talebi yapılacak ve ilgili platformlardaki yazıları için talep oluşturulacaktır. Sisteme yazı ekleyen yazarlarımız bu şartı kabul etmiş sayılır.
  17. Yazarlar üyeliklerin sistem tarafından iptal edilmesi veya kendi istekleriyle üyeliklerinin silinmesi durumunda mevcut düzende eklenmiş ve paylaşılmış olan materyalleri üzerine hak iddia edemezler.
  18. Yazar, Bilim Günlüğü hizmetlerinden faydalanmaya başlandığı andan itibaren üyelik sözleşmesinde ve kullanım koşullarında yer alan tüm hükümleri kabul etmiş sayılacağını ve sözleşmenin kendisi hakkında hüküm ifade edeceğini kabul eder

Bilim ile kalın!

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu kapalıdır ama konuya cevap yazmaya yetkiniz var görünüyor.
 Share

Hakkımızda

Sitemiz bir "Günlük" olarak derleme yayın, yorum, diyalog ve yazılara vermektedir. Güncel bilim haberleri ve gelişmelere ek olarak özellikle sosyal medyada gözden kaçan, değerli gördüğümüz tüm içeriğe kaynak ve atıflar dahilinde sitemizde yer vermekteyiz. Bu sitede verilen bilgilerin kullanım sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir. Sayfalarımızda yer alan her türlü bilgi, görsel ve doküman sadece bilgilendirmek amacıyla verilmiştir.

Bilim Günlüğü internet sitesi 5651 Sayılı Kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermektedir. İçerikler, ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Yer Sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir.

Yer Sağladığı içeriğin 5651 Sayılı Kanun’un 8 ila 9. maddelerine aykırı şekilde; kişilik haklarınızı ihlal ettiğini ya da hukuka aykırı olduğunu düşünüyorsanız buradan iletişime geçerek bildirebilirsiniz. 

Bildirimleriniz dikkatle ve özenle incelenmekte olup kişilik haklarınızın ihlali ya da hukuka aykırılığın tespiti halinde mevzuat kapsamında en kısa sürede işlem yaparak bilgi vereceğiz.

×
×
  • Yeni Oluştur...