Jump to content

Kimyasal içermeyen gıda mı arıyorsunuz?


Bilim Forum
 Share

Önerilen İletiler

  • Yönetici

Eğer bir gıda üreticisinin ürününü “kimyasal içermez” diye pazarladığını her gördüğünüzde hayal kırıklığına uğruyorsanız veya birinin “eğer bir içeriği telafuz edemiyorsanız, onu yemeyin” dediğini duyuyorsanız, endişelenmeyin, sizi anlıyoruz. Fakat treonin, metionin, fenilalanin, ikolosin ve linonelik asit gibi içerikleri gördüğünüz zaman sinirden gözünüz seğiriyorsa, AsapSCIENCE’dan çocuklar yardım için buradalar. Çünkü bakıyor olduğunuz şeyler Doritos’un lezzetine giren korkunç kimyasal katkı maddeleri değil, bunlar basit, doğal bir yabanmersininin içinde bulunanlar.

AsapSCIENCE’ın açıkladığına göre, vücutlarımız üzerinden aldığımız her bir şey kimyasallardan oluşur, bu ister içtiğiniz su ister soluduğunuz hava olsun. Gerçekte, eğer bir muzu oluşturan tüm kimyasalların listesini bir kalp şeklindeki şeker içinde bulunan tüm kimyasalların listesinin yanına koyarsanız, bir muzun o ucuz şekerli şeyde bulunandan iki kat daha fazla kimyasaldan meydana geldiğini göreceksiniz. Fakat elbette bir kalp şeklinde şekeri meydana getiren insan yapımı kimyasallar bizim için bir muzda bulunan doğal kimyasallardan çok daha kötü, değil mi?

AsapSCIENCE, öyle olması gerekmez diyor. Bir elmanın kimyasal oluşumunu sodyum tiyopental ile karşılaştırın (idamda kullanılan kimyasal). İnanılmaz şekilde bir elmanın çekirdekleri, sodyum tiyopental ile kimyasal amigdalin biçiminde aşağı yukarı aynı zehir seviyesine sahiptir. Hem elma çekirdeklerindeki amigdalin hem de idamlarda kullanılan sodyum tiyopental, vücut ağırlınızın kilogramı başına 1000 mg civarında zehirli hale gelir.

İyi ki, elma çekirdeklerini yutmanın keyfini çıkaran tüm bu tuhaf insanlar için çekirdeklerde aslında zehirli bir amigdalin miktarını tüketmeye yetmeyecek kadar çok az amigdalin bulunur, elma çekirdeklerini avuç dolusu yiyor olmanız gerekir.

İş sağlımıza geldiğinde, yiyeceklerimizde bulunan kimyasalların doğa tarafından mı yoksa bir laboratuvardaki bir bilim adamı tarafından mı yapıldığının önemi yoktur, önemli olan maruz kaldığımız kimyasalların dozudur. AsapSCIENCE şöyle konuşuyor: “Doğala karşı yapay diyerek işin içinden çıkamayız, çünkü doğal kimyasallar sizin için her zaman iyi değildir ve insan yapımı kimyasallar da doğuştan tehlikeli değildir.” Aslında hayatınızda hiç doğal bir karpuz yemediniz, üzgünüz.

Videoya göz atmak isterseniz:

kaynak: https://www.sciencealert.com/watch-chemical-free-food-no-such-thing

Bilim ile kalın!

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sohbete sen de katıl

Dilersen hemen kayıt olabilir ya da hemen bilgilerini girip yorum yapabilirsin Eğer bir hesabın varsa giriş yaparak üyeliğinle yorumlayabilirsin

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

Hakkımızda

Sitemiz bir "Günlük" olarak derleme yayın, yorum, diyalog ve yazılara vermektedir. Güncel bilim haberleri ve gelişmelere ek olarak özellikle sosyal medyada gözden kaçan, değerli gördüğümüz tüm içeriğe kaynak ve atıflar dahilinde sitemizde yer vermekteyiz. Bu sitede verilen bilgilerin kullanım sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir. Sayfalarımızda yer alan her türlü bilgi, görsel ve doküman sadece bilgilendirmek amacıyla verilmiştir.

Bilim Günlüğü internet sitesi 5651 Sayılı Kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermektedir. İçerikler, ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Yer Sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir.

Yer Sağladığı içeriğin 5651 Sayılı Kanun’un 8 ila 9. maddelerine aykırı şekilde; kişilik haklarınızı ihlal ettiğini ya da hukuka aykırı olduğunu düşünüyorsanız buradan iletişime geçerek bildirebilirsiniz. 

Bildirimleriniz dikkatle ve özenle incelenmekte olup kişilik haklarınızın ihlali ya da hukuka aykırılığın tespiti halinde mevzuat kapsamında en kısa sürede işlem yaparak bilgi vereceğiz.

×
×
  • Yeni Oluştur...