Jump to content

İnsanlar Neden yeni fikirlere ve görüşlere büyük bir önyargıyla yaklaşıyor


Köylü.mendez
 Share

Önerilen İletiler

Bağlı oldukları birtakım geleneksel veya toplumsal yargılar var. Bunlardan farklı görüşler karşılarına çıktıklarında hemen savunmaya geçiyorlar. Çünkü bu fikirlerin kendilerine ve kendi değer yargılarına zarar vereceğini zannediyorlar. Halbuki tam tersi kendilerine daha çok değer katar yeni fikirler.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Köylü.mendez, 24.07.2020 - 09:36 yazdı:

Çağımızın en büyük sorunu güvensizlik..

Neden yeni fikirlere ve görüşlere büyük bir önyargıyla yaklaşıyor?

Fikrimce bu konuya meditatif ve bilimsel yolla bakmak isterim. Eski ve bilinen her zaman güven verir. Güven insanın doğasının bir ihtiyacıdır. Evrimsel süreç de dahil bir çok şey buna göre şekillenir. Genlerimizde taşıdığımızı da söyleyebilirim. Yeni ise her zaman bir tehdit oluşturur, insanoğlu olarak çoğunlukla olumsuzu düşünmeye odaklaıyızdır çünkü olası bir tehlikede korumaya geçmemiz gerekir. Bu sebeple de 'yeni' olacak bir değişimi ya da bir kişiyi olumsuz tarafı ağır gelecek bir şekilde zihnimizde buluruz. Bu sadece bir saldırı değil herhangi yeni bir fikir, güven duyulan bir insandan uzaklaşma, taşınma ya da yeni bir insana güvenmeye çalışma durumlarında da açığa çıkar. Temeli tektir çünkü. Bunun için de cesur olmak gerekir. Yapmadığım için değil yaptığım için pişman olmayı göze alabilirim diyebilmek gerekir. Buna sevgi de katılmalıdır mutlaka çünkü insanın içi neyse ve neyden oluşuyor ise dış dünyayı da öyle görür. Önyargının sebebi aileden, toplumsal normlara kadar pek çok şeye dayanır, bu sebeple sevmeyi öğrenerek savaşmalıyız onunla. Sevgiyle kalalım, cesur olalım. 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

İlaydavctr, 25.07.2020 - 00:53 yazdı:

Aynen öyle.. Cahillik son bulmazsa, daha doğrusu eğitim sistemine bir el yüz yıkatılıp, geride kalanların bilinçlenmesi için harekete geçilmezse.. İşimiz zor. 

Aynen haklısınız ama bence iş sadece eğitimde de bitmiyor insanın kitap okuyarak ya da bilgilendirici ve eğitici belgeseller izleyerek kendini geliştirmesi de bu cahilliğin önüne geçmede önemli rol oynayacağını düşünüyorum. Tabii ki de insanlığın koyduğu gereksiz saçma tabuların da kalkması...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sohbete sen de katıl

Dilersen hemen kayıt olabilir ya da hemen bilgilerini girip yorum yapabilirsin Eğer bir hesabın varsa giriş yaparak üyeliğinle yorumlayabilirsin

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

Hakkımızda

Sitemiz bir "Günlük" olarak derleme yayın, yorum, diyalog ve yazılara vermektedir. Güncel bilim haberleri ve gelişmelere ek olarak özellikle sosyal medyada gözden kaçan, değerli gördüğümüz tüm içeriğe kaynak ve atıflar dahilinde sitemizde yer vermekteyiz. Bu sitede verilen bilgilerin kullanım sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir. Sayfalarımızda yer alan her türlü bilgi, görsel ve doküman sadece bilgilendirmek amacıyla verilmiştir.

Bilim Günlüğü internet sitesi 5651 Sayılı Kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermektedir. İçerikler, ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Yer Sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir.

Yer Sağladığı içeriğin 5651 Sayılı Kanun’un 8 ila 9. maddelerine aykırı şekilde; kişilik haklarınızı ihlal ettiğini ya da hukuka aykırı olduğunu düşünüyorsanız buradan iletişime geçerek bildirebilirsiniz. 

Bildirimleriniz dikkatle ve özenle incelenmekte olup kişilik haklarınızın ihlali ya da hukuka aykırılığın tespiti halinde mevzuat kapsamında en kısa sürede işlem yaparak bilgi vereceğiz.

×
×
  • Yeni Oluştur...