Jump to content

Dünyanın En Küçük Mimarlarının Minik Gizemli Yapıları


Nergiz Kaplan
 Share

Önerilen İletiler

Gözümüzle gördüğümüz mimari yapıların dışında, göremediğimiz muhteşem minik yapılar da var. Onlar, dünyanın en küçük mimarları tarafından oluşturulmuş, çok gizemli yapılar. Güvenli, korunaklı ve özel malzemelerden inşa edilmişler.

En ilginç tarafı da insan inşasına benzer özelliklere de sahip olmaları. Gelin, bizleri hayran bırakacak minik yapılara hep beraber bakalım ve bizimle yaşamı paylaşan küçük dostlarımıza selam duralım!

kaynak: https://www.bilimgunlugu.com/5r1f

Kütük Kulübe

K%C3%BCt%C3%BCk-Kul%C3%BCbe.jpg

Küçük sopaları testereyle keser gibi bölerek sarmal bir kabin oluşturan torbalı güve tırtılı.

Dikey Kale

Dikey-Kale.jpg

Bazıları, bir dal yüzeyine yapışkanla, dikey bir kale inşa eder.

Kafesten Kale

Kafesten-Kale.jpg

Bu tırtıllar, pupa adı verilen kozaya dönüşmeden önce uzun tüylerinden koruyucu bir kafes oluştururlar ve kendilerini havada asılı tutarlar.

Örgü Kule

%C3%96rg%C3%BC-Kule.jpg

Bu malzemenin gizemli bir ipek yapısı var. Peru'da gözlemlenen bu ilginç mimari, dünyadaki bilim adamlarını şaşkına çevirmiş.

Orman Çadırı

Orman-%C3%87ad%C4%B1r%C4%B1.jpg

Torbalı güve tırtılı, kuru yaprakları kullanarak ormanda minik bir çadır kurmuş.

Karma Çadır

Karma-%C3%87ad%C4%B1r.jpg

Bazı orman çadırları ise dağınık halleriyle daha sanatsal bir görüntüye sahip.

Dışkı Barikat

D%C4%B1%C5%9Fk%C4%B1-Barikat.jpg

Çok yorulmadan, dışkı ile etrafını çevreleyen kötü kokulu bir barikat oluşturmak, tehlikeleri bertaraf edebilir.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sohbete sen de katıl

Dilersen hemen kayıt olabilir ya da hemen bilgilerini girip yorum yapabilirsin Eğer bir hesabın varsa giriş yaparak üyeliğinle yorumlayabilirsin

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

Hakkımızda

Sitemiz bir "Günlük" olarak derleme yayın, yorum, diyalog ve yazılara vermektedir. Güncel bilim haberleri ve gelişmelere ek olarak özellikle sosyal medyada gözden kaçan, değerli gördüğümüz tüm içeriğe kaynak ve atıflar dahilinde sitemizde yer vermekteyiz. Bu sitede verilen bilgilerin kullanım sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir. Sayfalarımızda yer alan her türlü bilgi, görsel ve doküman sadece bilgilendirmek amacıyla verilmiştir.

Bilim Günlüğü internet sitesi 5651 Sayılı Kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermektedir. İçerikler, ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Yer Sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir.

Yer Sağladığı içeriğin 5651 Sayılı Kanun’un 8 ila 9. maddelerine aykırı şekilde; kişilik haklarınızı ihlal ettiğini ya da hukuka aykırı olduğunu düşünüyorsanız buradan iletişime geçerek bildirebilirsiniz. 

Bildirimleriniz dikkatle ve özenle incelenmekte olup kişilik haklarınızın ihlali ya da hukuka aykırılığın tespiti halinde mevzuat kapsamında en kısa sürede işlem yaparak bilgi vereceğiz.

×
×
  • Yeni Oluştur...