Jump to content

Beyaz Delikler ve Kara Delikler


Bahar Demir
 Share

Önerilen İletiler

Kara delikleri hep duymuşuzdur maddeleri içine çeker sonra da o maddelere ne olacağı tartışma konusu olmuştur; kimileri kara delik tarafından içine çekilen maddeler başka bir boyuta çıkar diyor kimileri de atomlarına kadar ayrılıp yok olur diyor. Peki beyaz delikleri duymuş muydunuz? Beyaz delikler kara delikler kadar bilindik değillerdir çünkü beyaz delikleri kanıtlayacak tek bir delil bile ortada yoktur ama kara delikler kanıtlanmıştır ve hatta fotoğrafı bile Nasa tarafından çekilmiştir. Beyaz delikler kara deliklerin aksine maddeyi dışarı atar bu yüzden de etrafında hep bir madde birikintisi olduğu söylenir. Ayrıca kara delikler ile beyaz deliklerin arasında solucan deliği olduğu ve bu solucan deliğinin birbirine zıt olan bu delikleri birbirine bağladığı söylenir. Ama çoğu insan ve bilim adamları beyaz deliklerin fiziksel açıdan imkânsız olduğunu ve böyle bir şey olamayacağını söyler. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Öncelikle ben karadeliklerin başka bir boyuta açıldığını yada atomlarına ayırdığını düşünmüyorum bence karadelikler yuksek basınç ve kütle çekiminden dolayı içersinde merkeze doğru zaman kavramı değişir yani merkezinde madde için zaman durur yada madde geriye dogru evrimlesir(zamanin hıza ve basınca gore nasıl değiştiğini  einsteinin zamanin gorecelik kuramini araştırarak görebilirsiniz)beyaz deliklere gelirsek aslında beyaz delik beyaz değildir sadece karadeliklerin tam tersi olduğundan beyaz denir kendileri karadelik gibi supernova ile oluşur ancak kütleçekimi daha büyük bir karadelikle solucandeligi oluşturursa kütleçekimi maddeyi fazladan aza fırlatır ve o daha az kütle çekimi olan karadeliğin ıçinden yuttuğu cisimleri tekrar yuttugunda fazla kutlecekiminden geri firlaticagindan orda karadelik yokolasiya kadar etrafinda madde birikir(bu arada bazi karadelikler yuttuğu kucuk yildizlarin isigi beyazdelikten cikacagindan dolayi bazilari beyaz gözükür oyuzden hem karadeligin zittigi oldugu hemde bazilarinin  ıçinden isik ciktigindan beyazdelik denir.)eğer bu konuyla alakali farkli fikrin veya teorimle alakali sorun varsa cenkersari111905@gmail.com a yada m.cenkersari instagram hesabina yazabilirsin iyi aksamlar 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Sohbete sen de katıl

Dilersen hemen kayıt olabilir ya da hemen bilgilerini girip yorum yapabilirsin Eğer bir hesabın varsa giriş yaparak üyeliğinle yorumlayabilirsin

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

Hakkımızda

Sitemiz bir "Günlük" olarak derleme yayın, yorum, diyalog ve yazılara vermektedir. Güncel bilim haberleri ve gelişmelere ek olarak özellikle sosyal medyada gözden kaçan, değerli gördüğümüz tüm içeriğe kaynak ve atıflar dahilinde sitemizde yer vermekteyiz. Bu sitede verilen bilgilerin kullanım sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir. Sayfalarımızda yer alan her türlü bilgi, görsel ve doküman sadece bilgilendirmek amacıyla verilmiştir.

Bilim Günlüğü internet sitesi 5651 Sayılı Kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermektedir. İçerikler, ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Yer Sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir.

Yer Sağladığı içeriğin 5651 Sayılı Kanun’un 8 ila 9. maddelerine aykırı şekilde; kişilik haklarınızı ihlal ettiğini ya da hukuka aykırı olduğunu düşünüyorsanız buradan iletişime geçerek bildirebilirsiniz. 

Bildirimleriniz dikkatle ve özenle incelenmekte olup kişilik haklarınızın ihlali ya da hukuka aykırılığın tespiti halinde mevzuat kapsamında en kısa sürede işlem yaparak bilgi vereceğiz.

×
×
  • Yeni Oluştur...